zij

#positive
highfive

inspiratie

Door corona zijn wij in een bizarre tijd beland. We doen allemaal ons best om een steentje bij te dragen en een positieve geluid af te geven.

Op deze pagina geven we een overzicht van verschillende corona initiatieven.  Maak zichtbaar dat je meedoet, deel jouw initiatief op deze site of via social media met #positivehighfive.

dorien

aantal high fives

beter een goede buur!

liefde is dichtbij

Kijk eens naar de mensen die om jou heen wonen. Zijn er mensen in jouw straat die hulp kunnen gebruiken omdat ze bijvoorbeeld tot de risicogroep behoren of werkzaam zijn in een vitale functie?

Waarschijnlijk kunnen ze jouw hulp goed gebruiken voor een boodschap, uitlaten van de hond of een klusje in de tuin. Gooi een briefje in waarin jij jezelf beschikbaar stelt om te helpen.

compliment

Zeg iets dat een ander goed doet! Deel positieve woorden met mensen die je nu niet kunt zien.

stay inspired

Blijf up-to-date, volg #positivehighfive op Instagram en Facebook

jouw talent is goud waard

geef wat je hebt

Soms is het zo simpel als deze tip! Bedenk welke middelen of talenten jij tot je beschikking hebt en geef. Deel jouw ding, zo blijven we verbonden met elkaar!

Zoals deze creatieve docenten @buro_bis en @corona_kunst die delen door leuke opdrachten op Instagram. Verschillende sportgoeroes die live workouts posten of doe mee met onze eigen Zoë voor een online meditatie! Maar het kan zeker ook offline: Entertain jouw straat of buurt als je (goed) kan zingen of een muziekinstrument bespeeld.

get inspired

lees welk positief geluid anderen laten horen!

reacties

meer

support your local business!

omdat we elkaar nodig hebben

Er zijn ontzettend veel ondernemers die getroffen worden door deze crisis. Steun deze bedrijven! Dit kan door alvast een cadeaubon aan te schaffen, online te bestellen, een donatie te doen of ze op google een review te geven.

Blijf zoveel mogelijk je boodschappen doen bij kleine ondernemers, zowel via webshops als bij de lokale winkel. Zo zorg je ervoor dat jullie na deze crisis samen kunnen vieren dat het voorbij is! Bekijk hoe jij jouw lokale ondernemer kan helpen of bezoek helpdehoreca.nl / coronacoupon.nl.

geef!

Geld over? Doneer geld aan initiatieven die kwetsbare groepen helpen, zoals de voedselbank.

bedankt voor die…

Bloemen! Geef een bloemetje om iemand op te vrolijken 😃 tulpenvoortoppers.nl

samen in de frontlinie

you can be a hero baby

Helpen kan op veel plekken. Er zijn al een heleboel online initiatieven waar vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht. Wij selecteren een aantal mooie initiatieven. Kijk waar jij bij kunt aansluiten:

  • nlvoorelkaar.nl en nietalleen.nl zijn landelijke initiatieven die jou helpen in de match wie je kunt helpen.
  • Heb jij nog mondkapjes over? Laat het weten via mondkapjesnodig.nl, en help zo ook de zorg in jouw omgeving.
  • Wil jij een verpleegkundige in de spotlight zetten? Stuur jouw favoriete verpleegkundige positieve woorden via thanksforgoodcare.com.

Mist jouw briljante initiatief of idee op deze lijst? Mail ons: info@positivehighfive.com

tik ‘m door

Help deze beweging sneller verspreiden dan corona