wij

#positive
highfive

Why? Waarom zijn wij dit initiatief gestart?

Je leest het hieronder

zoë

over ons

aantal high fives

op zijn kop

ineens werd onze wereld op z’n kop gezet door het coronavirus.

Ineens werd onze wereld op z’n kop gezet door het coronavirus en voor we het wisten werden we overspoeld met beelden van mensen die handelen uit paniek. Geen rol wc-papier meer te vinden en angstig volle karren in de supermarkt. Bang dat we te kort komen, bang dat we niet veilig zijn.

Af en toe sijpelt er een positief bericht doorheen. Iemand die klaar staat voor een ander! Een briefje in gegooid bij de bejaarde buurvrouw voor de boodschappen, een compliment of bemoediging, een donatie aan de voedselbank. A positive high five!

positief

meer positiviteit dan negativiteit in onze wereld!

Wat ons betreft is het nodig dat we voelen en gaan zien dat er meer positiviteit dan negativiteit is in onze wereld! Er zijn namelijk meer mensen die goed doen dan die alleen aan zichzelf denken. Maar zolang we geïsoleerd moeten leven krijg je daar niet zo snel zicht op.

Daarom deze site, zodat jij kunt laten zien dat ook jij een actief geluid van liefde afgeeft. We ons verbonden voelen, samen sterker zijn.

“There is no fear in love.
But perfect love drives
out fear”

digitaal verbonden

waar je een ander kunt inspireren hoe jij die positiviteit en liefde uitdeelt

Positive high five is een initiatief van 5 vrienden die het hoog tijd vonden dat we ons (digitaal) verbonden blijven voelen. Waar je een high five krijgt, voor de input die je geeft aan onze maatschappij, zoals je die normaal krijgt van je vrienden.

Een platform waarop de teller je een boost geeft als je ziet hoeveel mensen zich inzetten. Waar je een ander kunt inspireren hoe jij die positiviteit en liefde uitdeelt en nieuwe ideeën krijgt om zelf het initiatief te nemen. We zijn namelijk niet machteloos, so let’s show our world!

high five!

Benjamin, Dorien, Matthias, Menno en Zoë

Het doel is dat we samen een beweging creëren die sterker is dan het coronavirus. Laat weten op positivehighfive.com dat je mee doet, nodig jouw mensen uit en deel onder #positivehighfive .

tik ‘m door

Help deze beweging sneller verspreiden dan corona